Värmebubblan/ shopping/ träning

 Jag gillar att prata i telefon, på kvällen.

Idag var det stallet först, red inte för hoppytoppy skulle vila, tvättade henne bara och så. Sen rullade hon sig i hagen, bra där.  fyllde vattenhinken , mockade, la in en nya spånbal och fixade maten. Åkte hem, och duschade, gjorde mig i ordning, sen kom kakan och vi åkte till allum med mamma farmor och lillebror erik. Handlade 2 par skor på skorett, mycket nice! sen åkte vi hem till lerum, gick ner till benji, och handlade sedan bullar på ica hallsås, för att sedan fika lite i den underbara ( svettiga) värmen. 
gick hem, pratade med mitt Hjärta, och sedan åkte vi ner till gympan vid aspen, efter ett svettigt pass på friskis, var det med ett nöjde jag dök ned i det ljumna vattnet. årets första dopp, kanske lite pinamt, men ändå!
Vi grillade torskrygg när vi kom hem. Nu måste jag snart sova , om jag sk aorka upp tidigt imorgon bitti och rida, innan vi ger oss av för att sola och bada !

Kram på er!

Sol, Laholm och massor av svett

Nu sitter man här, mitt en värmebubbla som inte spricker. Radion spelar inte vår sång, och jag lagar mat. Eller rättare sagt förbereder för grillningen. Mamma och farmor är och badar i vällsjön, jag orkade inte bada , för jag har fått ont i nacken.

Nu kommer mamma och co hem. Jag lyssnar fortfarande på musik, det är nice!   Nu är det Lars Winnerbäck, det gillar jag ju såklart! Annat jag lyssnat på idag är, kid rock , lasse lindh, markus krunegård, håkan hellström. Annat bra, som P3 spelade på förmiddagen osv. Tipsa gärna om ERA favoritband!

Kram 

Extremt bra ljud, extremt bra häst, extremt bra jag

Jag är trött i kroppen! Jag måste vila, tror jag , eller not. Idag blir det träning för Lena, en lite shoppingtur till joanna freme, som har extreme horse makeover, och sen blir det ner till lerums centrum om en liten lite stund. Jag har kopplat in min dator till vårt högtalar system , så nu lyssnar jag på favvomusiken , på hög volym, precis som igår så blir det massor av lasse lindh, markus krunegård, lars winnerbäck. Men också lite mange schmidt och annat smått och gott som Säkert! , petter och lite millencollin.

Imorgon ska hästen få sig en makeover, med schampoonering, knoppning, hovarna skall putsas, och lackas och träns, sadel och annat skall fixas. Ska bli rikigt kul. Kanske ska köpa lite glittersprej också?Vore ju great!  Måste bara kolla hur mycket pengar jag kan göra av med, måste kunna betala min hyra och mobilräkning också :) Jag ska säga upp mitt abonemang hos 3 idag, sen ska jag ha telia student. det  kommer göra underverk för min totala månads kostand ;) 

Vi ses , puss hej 

Vilodag-Uppladdning

Nu är det några sköna dagar kvar till jag ska åka till laholm, vilket blir sjukt roligt! Eftersom det  visst är söndag idag, så sov jag ut lite extra, ( till klockan 10, sen åt jag frukost och disskuterade packlistan med mamma) , framå 12 tiden fick jag  ett uppdrag , jag gillar uppdrag! Även om detta inte var ett av de roligaste, jag skulle dammsuga och toka av våra Merca sprintler .. Det gick g. fort, och sedan kopplade jag ifrån vår trailer som mamma tvättade, och drog, med nerhissade fönster och högmusik( jag tror det var LW) , åkte jag till ica kvantum och slängde skräp, och sedan handlade jag lute mat, och grejer. Hittade bla mina favvo godaisar, nämligen torkade kiwis, så jag köpte gladeligen dessa och annat gott! 

Träffade Micke, som jag  inte har sett på nästan ett år, vilket var rikigt kul! Jättekul att stå och prata med honom en stund, sedan crusade jag tillbaka hem, stannade och tankade gas vid aspedalens station på hydro, pratade 10 minuter med Lena i telen. Sen kom jag hem och lagade mat, Färsk tagliatelle med tomatsås, och sallade, vilket var sjukt gott, eftersom jag är master på att koka pasta;) Sen blev jag trött, och då menar jag inte lite trött, utansådär sjukligt trött, så man bara vill sova och ligga ner. Jag drog i mig en kopp kaffe, och sedan ringde jag frida, vi låg och snackade i nästan en timme, det behövs minst varannan dag iaf; vi disskuterade vår tysklands resa, om vi skulle åka till motala, bara för att det var tufft, såklart i våra overaller. Och annat vikigt, så som ironi ( vi ska sluta vara ironiska) , att det var bra att äta fibrer, och att vi borde dicka mer kaffe sådär spontant som vi kan göra. Och att vi snart ska börja plugga på allvar till våra tentor! Det känns verkligen bra det, det kan man lätt säga!

Jag  har kommit på att jag gillar lasse lindh väldigt mycket, han gör sjukt bra låtar kan man säga. Och markus krunegård. Han är king! hans låt " jag är en vampyr", har gått på repeat här hemma idag ! I LOVE...



Jag är tuffare än vad de flesta tror , bara så ni vet!


Jag gillar listor, helst ska ingen annan se dem, men jag kan göra ett undantag...
Bar för att exemplifiera vad jag kan fördriva massor med tid av..

Packlista till Laholm:
Toppy:
Sadel
Träns
Ledtränas
Kandar
Sadelgjord
2 grimmor
2 grimskaft
3 vita schabrak
1 vanligt schabrak
1 par vanliga lindor
vita benskydd
boots- fram och bak
Sadelpadd
Nattlindor
Nattlinds paddar
Regntäcke
Länd-täcke
Natttäcke
Glans spray
Arnika liniment
Vetrinery liniment
One step putsmedel
3-4 handdukar
Mirakel trsan
Nummerlappar ( 3 st) 
Hov glans
Schampoo 
Tvål
Spö
Sporrar ( 2 par)
Solstolar
Flugspray
Flätsaker
Hår mousse
Booster 4 påsar
Foder och vattenhinkar
Hönät till transporten
Pall
13 kg krafft groov 125
25 kg hösilo
2-3 dl salt


Det är en himla massa saker för 3 dagars tävlande kan man säga, men ja jag har säkert glömt hälften av alla styling saker också ;) 

Ha det gott!


Idag är det en alldeles vanlig lördag

Idag hade vi stora termosen och fika korgen till stallet.
Idag hade mamma och jag med oss den stora korgen och den STORA temosen till stallet. Nice skulle jag vilja säga! Nu är jag hemma igen, har  duschat lite suttit i solen och bara haft det gött. I kväll kommer en eller två gamla vänner från gymnasiet hit, och vi ska sitta och vara sociala med varandra ( läs dricka öhl och snacka gamla minnen)! Det kommer blur sjuk gött tror jag ! Inte så ofta man träffar dem längre, även om man var hur tighta som helst i gymnasiet liksom!  




så här tuffa kort kan man ta med min dator!   Jag har en ganska tuff mall på mitt fotoprogram på dator, Jag gillar det!   Jag testade lite med det nyss. Nu ska jag nog plocka ur diskmaskinen, och sen vet jag inte, borde kanske äta lunch? Eller vad tror ni?  Dessa outrgundliga frågor som man har i sitt huvud, som aldrig är någon big deal egentligen, men ändå kan man gå och tänka på dem i flera timmar , och ge en världens huvudbry liksom!

Yeye, bäst att sätta fart framåt uppåt,  the Stars and back

Ps, idag ska min mamam gå på Sex and The City ,med sin vännina, ska bli spännande och se vad de tycker om filmen. Jag tycker den är HELT fantastisk!

Tack kärlek, för att du finns :) Det var typ 4 år sedan vi träffades, men det är så nytt!

Test

Här är vi på tävling, det gick braVad ska jag säga, syskonen slår till igenhaha Testar lite med random bilder jag hittade på datorn

Ni som läser detta- Kan ni se bilder jag laddar upp, även om det inte är ligger i min text?

Kommentera

Rapport, rapportera, Rapporterat

Ja, det kan man ju säga, att rapport, rapportera osv, det finns överallt. Alla handlar om kommunikation och  om att föra vidare information. Hämta information, lämna information, få information. 
- Borde jag döpt inlägget till information? Men skit samma, det var ändå något jag bara satt och tänkte på när jag hade läst tidningen. ATt de skulle utöka nyhets sändningran till hösten...
Det är väll kul iof men nu orkar jag faktiskt inte bry mig. Jag måste duscha för jag är svettig. 

Efter badet , känner jag mig åter som ett russin, ett trött litet russin. Jag borde vila en stund säger mamma, men jg inte rikigt ro att göra det. Kollar upp kvällen middag, som förhoppningsvis sker på Rumpanbar på linnegatan i göteborg. Perfekt hänge en fredagkväll som denna. Sedan blir det nog film och mys med dig hjärtat. 

Lyssnar på vinterns playlist , jag gjorde på Youtube, massor av My Chemical Romance, Kobaojsarna, Julvelen, Kent osv. Riktigt kul, hur man ändrar musiksmak under våren och sommaren. Nu lyssnar jag helst på Timo Räisänen , Lasse Lindh och Kristian Antilla . Massor av P3 bild det på dagarna, mitt favvoprogram har ändrats från Christer, till Brunchrapporten med Henrik Torehammar, så klockrent program, med massor olika intervjuer om vikigt nyheter osv.  Andra bra program på P3 är ; Krister ( sänds varadar mellan 14.02 och 16.00) Hallå P3, med olika intressanta människor kl 10-11 , på vardagar , Vaken ( P3 och P4 , mellan 00.03 och 06.00). Så nu har ni massor av bra att lysnna på i era radio apparater, mobiler och i bilen såklart!

Jag borde laga mat, men vad? Eller ska jag helt sonika vänta tills middagen med mamma p rumpanbar? Jag borde inte det, för då skulle jag vara både otrevlig, jobbig och hungrig så jag skulle behöva något extra ordinärt att äta för att ens äta. Föt när jag inte har ätit på många timmar så gör hungern sig på mid ( oftast) , men senare som en form av hat, till all mat, knappt min älsklings mat ( vad det nu är men jag skulle säga sushi) gör mig äcklad, och jag vill helst bara lägga mg ner och sova. Och så långt vill vi ju inte att det skall gå en fredagkväll direkt. 

Nej en enkel omelette får det bli, smakligt värre, eller ett ägg med kaviar på? Ja, något med ägg får det bli, så mycket vet jag.

Igår var jag på friskis och svettis ute gympa med mamma, det var trevligt, men ack lite kallt.Jag var ganska pappad, och  ville verkligen ta i så jag skulle svettas mycket. Men dock blev det inte så, hon som hade passet höll ett bas pass, vilket betyder ungefär att alla som är otränade , skall kunna hänga med, och det inte innehåller några hopp. Vilket gjorde att  man fick ta i som en blå för att få upp pulser ordentligt, och när man väll fått det, nej då var det  ju någon slags " vilolåt" Hej och hå, jag tog i massor på styrkelåtarna, så det kändes bra. Så jag känner av det idag, och ja jag red ju ett g. ordentligt pass igår , så det var lugnt. Ridningen är en oslagbar träningsform tycker jag, och det finns säkert både med och mothåll på denna punkt. Men, nu vet jag !

Jag kom hem efter sista tentan i början på juni, efter lite om och men började jag rida igen ( jag  har egenhäst som mamma hållt igång under vinter / vår när jag gått i skolan) , och då hade jag inte ridit på nästan 3 månader, och ca 6 månader regelbundet ( varje dag) , det kändes toppen och tänkte nu jädrar ska det svettas ordentligt, så både jag  och hästen kommer i tävlingsform igen. Sagt och gjort, jag gick hem, anmälde mig till 4 tävlingar under sommaren, som en slag drivande kraf, så jag skulle orka hålla ut även de dåliga dagarna, ( Som alla har ibland) Nu efter ca 5 veckor känner jag mig piggare äv vanligt, musklerna är på uppgång på riktigt och jag har nog tappat några kilo ( kanske inte massor , men ändå så att det märks) . Hästen är i superb form och jag har vart placerad i varje tävling ( det har vart två än så länge) , Nästa vecka blir det ett litet eldprov i laholm, tre dagars tävlande, tre klasser och en massa fina hästar och trevliga människor. Den sista tävlingen innan terminen börjar blir lilla edet, den 8/8 , då är det hoppning som gäller, percis som den första tävlingen som var den 4-5/7. Då blir det två starter på 1.00m , vilket är debut i din höjden, och min andra hopptävling någonsin. Men den första var helt fantastisk. Toppy är min klippa, mitt allt. Tillsammans kan vi gå genom eld och vatten, och jag vet innerst inne att hon är den varelse på jorde som ger mig den sista gnuttan av krafft som genomsyrar min vardag.   Jag kan plötsligt bli gråtfärdig när jag tnker på hur fanastisk hon egentligen är, och vilken tur jag har , som har henne som min alldeles egen. Det är helt fantastiskt!

Peace Out!


Den perfekta dagen

Ibland känns det som om dagen man är mitt uppe i är perfekt, har ni känt det någon gång? 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som göra att man känner så, men det är väll någon slags symbios av massa faktorer. 

Att vakna, tidigt tidigt, och vara sådär klarvaken, och se solen gå upp medan man äter frukost. För min del kan det var en bra början. Att sedan åka till stallet, där lugnet sänker sig över hästarna, där de står och tuggar i sig sitt morgonhö.  Den rofyllda stund är en annan. Kanske en skritt tur ute i naturen, men sin häst/ ponny. Fåglarna kvittrar och det enda man hör är hovarna som taktmässigt letar sig fram i skogen, träden som står där, i sin egna värld , grenarna vajar i den svaga vinden. Solen tittar fram ovanför kullen, och du får den i ögonen, kisande ser du hästarna i hagen framför dig och hela kroppen fylls av värme och ro.

Ett litet utkast av vad som kan göra mig lugn och får energi som skulle kunna räcka hur länge som helst. 

Idag skall jag dra med mig lillebror till stan, så han får klippa sig. Sen skall vi tvätta bilen borta i stenkullen på miljötvätten, faktiskt riktigt kul. Plugga senare när jag hinner. Har börjat läsa till mina omtentor i "anlays i en variabel", del a och b. C delen klarade jag, vilket känns väldigt bra, eftersom det var en riktigt kul kurs, och föreläsaren var helt grym!
 I höst skall jag läsa " biophysical chemistry" och en annan kurs. Ska bli riktigt kul, många av mina kursare kommer ju att vara ute på sin praktik fortfarande, så det  blir nog inte så många som läser den. Tror jag  iaf.  


Nu har erik beställt klipptid , klockan 13.30 på Klippcenter på kunggatan.

vi hörs

En paus- Livet bjuder inte alltid på dessa underbara stunder!

Det blev en naturlig paus i dagens upplevelser - En paus, vad är underbart än pauser.

En såndan där sak, som är totalt underskattad egentligen. 

Grejen var att det gick lite fortare än vad jag hade väntat mig idag, hästarna var så snälla, så det gick snabbt att släppa ut alla! Vipps hade jag nästan 2 timmar att bara slå ihjäl, så jag tänkte; Jag åker hem, fikar lite  och sedan åker jag upp igen Sagt och gjort, nu är pausen nästan slut och jag ska åka tillbaka till stallet och pack in alla saker till träningen. Det sa bli kul, lika kul som alltid. 

Det finns inte så mycket mer saker jag ser fram emot som Karins träningar. Det är så mycket mer än bara torra instruktioner. Jag tycker man utveckas som människa, ett helt annat sätt att tänka. Jag tar med mig dessa tankar i mitt liv, och försöker se det  som en bonus. 

Hur mycket jag egentligen utvecklat som person genom detta vet jag inte rikigt, men det är defenetift en av de saker, som jag märker av mest.  Deremot blir man ju ingen übermänniska bara därför, det är inte jag vill ha sagt, nej inte alls.

Utan dessa känslor, som man kanske inte vågar lita på i vanliga fall. et kan vara så enkelt som att bara våga lite på sina känslor, eller känsla och följa den, och lita på att kroppen fixar resten. Att kunna ha kontroll på dessa, tror jag är en av nycklarna till framgång, inom vilket ämne man nu vill vara framggångsrik i . 
Nej nu har jag skrivit en massa på kort tid, jag måste verkligen skynda mig.

Men ta hand om er, lita på era känslor och tro på att ni kan bli bäst , för det  kan ni!


Puss och Kram

En helt ny värld en plats jag inte visste fanns

Det är en fantastisk sång. Från alladin. 

Jag kände precis att jag borde skriva ett nytt blogginlägg, fråga inte mig varför, för det var en ren inpuls. Antar att jag borde följa mer inpulser kanske, sluta leva så förutsättbart osv, men vad fan. Och nu svor jag också, hoppsan kerstin! 
( ( Det kan hända att detta inlägg blir lite ostrukturerat  ))
 Nu blev det musik för skönheten och odjuret-  på engelska heter den "something there"

Pocahontas , Skönheten och odjuret ,  Lejon kungen mfl, helt fantastiska filmer, med musik från himlen! Jag blir lyrisk så fort jag hör dem. Det för mig tillbaka till barndomen, kommer knappt ihåg hur det  såg ut, men känslan av lyckan i musiken sitter kvar, och den är helt oförstörd.  

Tänk så lite , som kan göra en så himla glad, visst är det fantastiskt!
Tänk på bumbibjörnarna, joakim von anka ! 

 ojoj, nostalgi på hög nivå!

Tävlingen idag / Tyska systemet

Resulterade i en 4:e plats i LB:3 och ungefär 8 plats i LA:2 , trots att  jag tyckte att LA gick väldigt mycket bättre. Men men, det är ju en domare som skall dömma en också, det kan man inte göra så mycket åt, än att läsa protokollet och sedan försöka analysera vad som gick bra och inte.

Jag är nöjd med LA, för jag tyckte att min ridning var mycket bättre, och jag hade en bättre sits, synd bara att det inte verkade löna sig ett skit. 


Det som jag tycker är tråkigt med svensk dressyr på denna nivån är att bra ridning inte premieras så mycket som den borde. Titta på tyskland, vad har de för utbildning system, och vad har de för tävlings system? Jag säger inte att vi borde kopiera deras system, men kan lära mycket av mer framgångsrika nationer. I tyskland så är det  till exempel ofta så att när man rider på Lc-lb nivå, att man rider 2 och 2, så att man inte är ensam på bana, och dessutom är programmet kortare, så att det skall underlätta. Det är billigare att tävla, och sedan kan man ha mera starter på en dag. På de flesta tävlingarna, har de även hoppning samtidigt, på en annan bana. Vilket gör att det  blir en helt annan publik krets som kommer. Det finns flera saker på tävlingen än bara hästar svett och tårar. Det finns oftast en bar, en lite finare servering och kanske en liten häst shop. Allt för att det ska bli så kul som möjligt för både publik och tävlande.

Det finns även olika kategorier av ryttare, man börjar på den lägst nivån ( som är nivå 6 i tyskland) , då tävlar man enbart mot dem som tävlar i den kategorin och  kategori 5, sedan får man poäng vid placeringar och vinster ( likt sveriges system, fast de får även poäng för "lokala" tävlingar) , när du har fått tillräkligt många poäng, så flyttas du upp ett snäpp osv. Med detta system gör att du tävlar mot människor som "motsvarar" din egen standard. Ett slags uppklassningsystem för ryttare. Detta förhindrar att "yrkes ryttare" sitter och rider småklasser bara för att få placerningar. Det finns dock nackdelar med systemet ( det finns det med alla system) , men det är ju så att en yrkes ryttare , eller en ryttare med g. hög leistungsklasse  inte kan rida en häst ( ej unghäst) , som inte har tävlat förut. För det finns även en lägsta nivå för ryttarna. Men, för dem så finns t ex speciella unghäst klasser där man kan kvala till bundeschampionat osv. Där yrkes-ryttare rider mot yrkes-ryttare.  Det finns en uppsjö av olika bedömmningar, t ex reitpferd prüfung och dressurepferde prüfung, där man antingen bedömmer hästen för dess kapacitet som rid häst eller som dressyrhäst. 
Det finns såklart reiter prüfung, där ryttaren bedöms. 

Så ja, sverige, vi har lite att jobba med!

Äntligen fredag

Jahopp, så var det fredag igen! Nu har  man vart i stallet hela morgonen. Ridit både Crut och Toppy, båda var himla duktiga.  Nu är det dags för att ta en tripp till stan för diverse ärenden! 

I kväll blir det bio med hjärtat, och i morgon blir det frukost på espresso house i vasastan , med Kakan och Frittsch! Mycket trevligt!  

Sen blir det förberedelser för tävlingen och grillning på kvällen! :)

Vi hörs,

Ta hand om er!

Träningen idag

Jaha, idag var det dags för den första träningen för Karin på ganska många månader, och  blev lika glad och lucklig som vanligt. Man blir ALDRIG besviken på henne. Toppy, som säkert hade ganska fin träningsvärk efter gårdagens hoppträning, var märkligt nog väldigt fin och fräsch!


 Vi gjorde  en del skolor som öppna och sluta, vilket var enkelt som aldrig förr, konstigt eftersom toppy inte gåtr så mycket dressyr det senaste, och absolut inte på den  nivån. Det ser ljust ut inför framtiden!  

Nu skall jag tvätta kläder och bara softa en stund, så det blir nice!

Vi hörs, ha det gott och ta nu riktigt bra hand om er själva!

Före och efter bilder idag

Innan jag fixade håret och make!Före make och hårfix
Fixad, det tog ca 10 min allt som allt.Efter hårfix och make!


Kommentera gärna!

Nya planer inför framtiden

Ja, idag fick jag mig en ordentlig tanke- ställare vad det gäller livet. Ska inte livet få vara så härligt som det bara kan vara? Som idag , att få vara med underbara djur och människor, samtidigt som man får motion är ju bara så skönt. 

Camilla och jag har filat på ett namn till vårt nya hopp- team. Det kommer heta något i stil med La Topp eller liknande, Team LL kan också vara spännande.  Vi får se, det återstår och se!  Det kommer att finnan tröjor, och vi kommer förhoppningsvis ha matchande schabrak, och huvor på hästarna, vilket kan bli sjukt nice! 

Träningen idag gick jättebra, vi hoppade en låång serie som betod av  ( i följande ordning) 
; Bom, cavaletti, kryss ,cavalett , cavaletti , räcke , bom, bom och sist en oxer. Krävande för hästarna för att det fick jobba igenom sig så mycket. Sen hoppade vi ett räcke med krafftflaggan och vattenmatta under och en bom på vardera sida. Toppy blev trött , och camilla var jätteduktig. 

Har anmält mig till en tävling i lilla edet nu, det blir skoj skoj! Den 8/8-2008 ;) bättre datum får man ju vänta på liksom :)

Sussa nu gott !  

den nya eko trenden

vad tror ni?
Jag tror som tusan på det! Klart att det är tufft att hjälpa miljön!  Allt går ju nästan att få " eko". Tänkt till exempel på hur alla dessa "Livstilprogram" osv där det finns en matcoach, där har det ju alltid följt mattrenderna, och vad jag har sett det senaste är att de flesta väljer  s k ekomat, alltså massa naturliga råvaror och inga konstgjordasaker, vilket verkar så himla vettigt! För kroppen borde ju logiskt sett ta upp sådanna saker mycket lättare, och man slipper massa onödiga ämnen osv.

Nu borde jag åka och handla saker till den laktosfria cheesecaken jag ska göra tillträningen ikväll! 

Tänkte lägga upp receptet nu, så kan ni som inte har något att göra laga denna till era nära och kära!

Cheescake
175 grader

Smuldegen:
7 krossade digistivekex
1 dl krossad mandel 
75 gram smält smör

Fyllningen:
300 g kesella eller philadelphia ost
2 ägg
1/2 dl socker
rivet skal från 1 citron

Topping:
2 1/2 dl creme fraiche eller gräddfil
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Rör ner smulorna i kastrullen med smält smör. Tryck ut degen i en form som är ca 21 cm i diameter. Sätt in i kylen.
Fortsätt med att röra ihop fyllningen, se till så att allt blandas väl.  Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Se till så att fyllningen inte är för läs innan du tar ut den.  
Värm sedan ugnen till 225 grader medans du blandar ihop toppningen. Bred den ovanpå fyllningen och sätt sedan in i ugnen ca 5 min till.

Servera cheesecaken avsvalnad med jordgubbar !

Lycka till !


Lateer!


S & TC ( Sex and the city)

Jag tror jag är kär, inte på många år har  jag längtat så intensivt efter en serie som denna, och ja det är ungefär ganska länge sedan de släppte det sista avsnittet.
Jag blev ett troget fan av sex and the city för så lite som 4 månader sen. Det var när jag flyttade till min lägenhet, och fick en hel massa kanaler, vilket gav oändliga möjligheter att följa både det ena och det andra programmet. Jag satt och zappade en kväll och fångades av detta program totalt ovetande, mitt förra liv ( innan jag började på chalmers) innefattade inte så mycket tv tittande. Dels för att vi aldrig har titta så mycket på tv i vår familj och dels för att vi inte har haft kabel tv.
 Helt ovetande sitter jag alltså där och tittar på sex and the city och tycker att det  är rätt bra, men vad händer när min besvikelse över att det är slut? Jo, då kommer ett till avsnitt, helt fantastiskt! Jag Älskar dubbelavsnitt, !!!

Nu när jag över sommaren har flyttat från min digitalbox i lägenheten *snyft snyft* så har jag tillbaka till mitt gamla liv, genom att helt enkelt nöja mig med 1, 2, 4 , 6 och 24 . Det funkar, men det  blir genast så mycket tråkigare när kompisarna börjar prata om hur fantastiskt ett avsnitt har varit, och man själv nästintill förbannar sig själv över att man inte har sett det . Nu har tiden kommit för min familj ( mamma mest) att de beslutade att köpa en ny digitalbox till landet, och med detta kom ett boxer kort :D Till min stora förtjuselse har detta kort flyttat in hos oss, och tagit en del av mitt hjärta. Jag kan äntligen titta på mina Sex and the city avsnitt, och njuta av det som alla andra kan ;) 


Idag har jag mest mått halv kass, och har haft ont i magen, jag häfvde i mig 2 st 500 mg alvedon drack en kopp kaffe, och tänkte, nu dra jag. Stallet är min fristad, dä jag får utlopp för alla mina känslor, och jag kan verkligen vara mig själv, och det är nog därför man mår så himla bra av att vara i stallet och rida och fixa. Det är inga problem att driva bort 6 timmar i stallet, tvärt om. Tiden bara flyger fram. 

Sedan skjutsade jag pappa upp till landvetter, för att han skulle hinna med sitt flyg till münchen, som därefter gick till basel. Jag kom hem, pratade med frittsch och sen kom mamma hem. Det lagades lite mat och sedan tog jag mig ett bad, för att fördröja tiden tills " Morden i midsommer" skulle börja kl 21.00. Och ja nu sitter jag här, och viker ut mig över hela det stora cyberspace, om mitt liv och alla mina vänner. Det är så faccinerade att man sitter och  med några få knapptyckningar  kan nå ut till så fruktansvärt många människor över hela världen.  

Imorgon är det hoppträning för Lena som vanligt, vilket blir sjukt nice. Hade tänkt mig lite tårtkalas efteråt, eftersom jag och camilla var så duktiga i helgen! 

Nu ska jag se om TVn är ledig , så jag  kan fortsätta kolla in S & TC :) 

Puss Puss

Summering av helgen,

Ja, helgen började i alla fall för mig på fredag eftermiddag, när jag åkte till stallet, och fjorde i ordning toppy inför tävlingen som vi skulle på. Det var svettigt och dammigt, men tillslut var hästen ren och alla  prylar och prytlar nerpackade. Lena kom och vi tog en lite kopp kaffe innan vi satte oss i bilen.  Väl framme kollade vi in platsen, och insåg att  jag, som kände mig som världens nybörjare på hopptävlingar, nog var den mest erfarana där... 

Jag bytte om, tog ut hästen, och skrittade fram. Lärde mig banan på 5 röda genom att kolla på 2 ekipage. Sen var det en lätt framhoppning och sedan ; debut på hopptävling ! Första rundan var 80 cm, och enda kravet jag egentligen hade var att komma runt och komma ihåg banan.  Och att vi gjorde, i full galopp, men fina språng tog vi oss över banan med 0 fel, det var lycka.  20 min skritt senare var det dags för 90 cm rundan över samma bana. Detta gick minst lika bra, men vi hade oturen att riva ner ett räcke, och därmed blev det 4 fel. Vi rullade in på stallpalanen vid kl 20.00 , efter att ha köpt kaffe och cola på macken. 
Väl i stallet skulle allt putsas igen, hästen tvättas av osv. Det var ju tävling på lördagen med. Camilla hade redan börjat när vi kom hem, eftersom hon också skulle åka på lördagen. Vi putsade och fejade tills klockan var 21.30 , då jag rullade hem. Väl hemma var jag så uppe i varav av allt adrenalin att jag bara skakade och inte lyckades jag få ner någon mat heller. Jag skulle upp vid kvart i 5 på lördag morgon, så det var bara att bita i det sura äpplet och försöka sova så gott man kunde. 

Efter ca 2,5 timmes sömn klev jag, något yrvaken upp och gjorde i ordning inför tävlingen. I stallet var vi vid halv 6 och jag och camilla hade rikigt trevligt när vi stog och  ryktade och fixade. Bilarna rullade ut från stallplanen i god tid ( 06.30) och tävlingen startade kl 08.00, vi hann gå banan innnan Lena kom till tävlingen, och  vi tog ut hästarna för att värma upp. Camilla strtade direkt efter mig i 90 cm, och jag lyckades gå på 0 fel i grundomgången och rev sista hindret i omhoppningen, mycket nöjd med mig själv och hästen tittade jag på camillas runda och kunde gott konstatera att hon hade 0+0 fel. Duktigt!

Camilla hoppade även 1 m och hade 2 st stopp, vilket hon fick 8 fel för. Synd! 

Igår hämtade jag familjen och eriks kompisar på landet , och jag tillbringade 10 timmar i en förbannad bil, det  suger.



Idag har  jag ridit ( det var tidigt imorses det ) , och sen tillbringade jag resten av dagen i stan med Karin och Benji. Jag gick och klippte mig på Klippcenter och gjorde guldblonda slingor. Nu ska jag till friskis och svettis!


Puss och Kram på er!

Vita, vita eller vita?

ja, det var det som var den stora frågan idag. Jag har testat alla mina "gamla" tävlings byxor, och insåg att jag inte kunde välja vilka jag skulle ha idag och i morgon. Problem jag hade att alla fortafarnde passa, ( om det nu är ett problem)??!! Men jag ta helt enkelt de tunnaste jag hittar, så blir det lite mindre svettigt iaf :)

Jag har också testat att dricka kaffe med laktosfri mjölk i, vilket var en ny upplevelse, men dock en bra sådan :) Hejja mig!
Nu borde jag laga lite lunch så jag står mig hela dagen, hade vart ett plus! Men jag har så svårt att äta varm mat när det är så varmt ute.
Är det någon som har bra recept på kalla mat så är det ytterst välkommet.


 Ha det gott, kan hända att jag åter kommer senare  innan jaf åker till stallet, det är högst oklart ännu!

Blod svett och tårar

Ja, bland blir det blod svett och tårar. Även om det inte så så ofta! Ett exempel ; Karin ska försöka få sin tävlings stövlar att blänka, så att man kan spegla sig i dem, och ja det är snyggt enligt mig. Börjar med att det är ca 25 grader ute , där har du svetten, blodet kom lite senare när jag rev mig på en av burkarna med skoputs, och tårarna kom när jag förtvivlat putsat och fixat i en timme , klockan var då ca elva på kvällen och det var fortfarande inte klart.  Men vilken glädje det var när det var klart och de blänkte  och var så fiina :) 

Idag  har jag bakat en ananas paj, den blev super god :) Här kommer receptet :

Ananas paj  
175 grader i ugnen
ca 40 min

Ingredienser för pajskalet:
125 gram smör 
3 dl vetemjöl
0.75 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllningen:
500 g krossad ananas
1/2 dl socker
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk vaniljsocker 
1 ägg

Gör så här:

1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en mat-bredare.
2. Tryck ut degen i ett pajform med ca 24 cm i diameter

Se till att ananasen är tillräkligt " torr" alltså krama ur det mesta av vätskan.
3. Blanda creme fraiche , vaniljsocker, ägg och socker till en smet. Blanda i den krossade ananasen.
4. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen.

Tips!
Jag använde mig av laktosfritt smör och minifraiche , sockermängden i fyllningen kan man variera beroende på hur söt man vill ha pajen!
Lycka till!

 I kväll blir det Friskis och svettis och sen skall jag ha en lektion vid 20.00. Skall förbereda det mesta inför tävlingen imorgon.
Som sagt, putsa stövlar är en konst, men det finns genvägar till allt ;) Men man får testa sig fram till vad man själv tycker är bäst.  En av mina små tips är att använda sig av nylonstumpor för att få den sista hållbara ytan , då brukar det bara vara att toka av dam och liknande.
 En Quik -Shine svamp är också bra att ha i väskan, så att man kan dra över en sista gång innan man går in på banan.


Hoppträning igår (( redigerad))

Det var fantastiskt, hon gick som en klocka. Rikigt kul, och ett stort steg framåt! 

Dagen skall ägnas åt att packa kläder och göra i ordning allt till en skön vecka på landet. Det blir ett lugnt midsommarfirande i norrköping ( eller finspång). Sen blir det till att åka till landet på lördag och vara där 5 dagar, det skall byggas på bastun och så ska det allmänt göras i ordning i huset osv. 
 Ja åker hem på torsdagen elelr något, så jag hinner rida ordentligt innan tävlingen i konghälla den 4:e  och 5:e juli



Nu är det sommar, nu är det sol....

Jag tror mig bestämt känna att sommaren har återvänt med massor av sool! Vilket gör mig glad! Även en sådanhär dag, när det tog mig X antal timmar att somna, jag är under stimulerad, vilket suger. 
Med vad gör det , det  finns alltid saker att göra åt saken, t ex att faktiskt göra något som t ex att dammsuga bilen , stycka lakan eller något annat husligt arbete.
Men att vara lockad att göra något sådant kl 11 på förmiddagen, när solen gassar  och man alldra helst vill ligga och sola och läsa en god bok!  Jag måste hitta en ny bok nu!


 I natt när jag inte kunde sova låga jag och läste klart min nuvarande pocket, den heter "Bergspängarens dotter som exploderade" , handlar om en tjej som växer upp med riktigt knakiga familjeförhållanden, hon heter  Lena Kauppi och boken utspelar sig mellan  1975 och 1991. Som läsare får man följa Lena genom hennes uppväxt, där alkohol, sex och droger är vanligt förekommande.
 
För mig är detta en främmande värld, och ja det  kan säkert en del hålla med om. Men att få upp ögonen och öronen att detta faktisk kan hända, varsomhelt och närsomhelst. Visst har gräns kontroller blivit mycket svårare att passera om man försöker smuggla knark, men det finns säkert fortfarande sätt, och samtidigt som utveckligen går framåt med kontroller och förebyggande arbete , så tror jag knarket sprider sig över andra delar av världen med en hejdlös fart. 
Att det har blivit en grej inom lite " finare" kretsar att ta K och andra droger på fester tycker jag är helt åt skogen.
Motiveringar som har hörts  är tex, ja men man slipper ju bli bakfull, men det är klart oftast kommer man inte ihåg något av kvällen. 

Är det sunt förnuft ? Nej, jag skulle inte vilja påstå det. 

RSS 2.0