En av två tentor klarade!

Yes, fick nästan 4a på min ena tenta jag skrev i maj! Det är bra skit! Nu ska jag strax åka till jobbet igen! Igår avslutades dagen med en riktigt härlig joggingtur i kviberg och sedan damp jag ner i soffan för att fördriva tiden lite! Till middag blev det morotssoppa med jordnötspesto till! Mycket gott!
Idag slutar jag inte förens kl 20, böööö vad segt! Men men vi ska köra aktivitets tipspromenad och diverse andra lekar, så det ska nog gå bra! Kaffet är snart uppdrucket och jag börjar känna mig som en människa igen( NOT)!
Jag önskar C en trevlig resa till spanien och vi ses igen på onsdag!
Puss!

Jobba sola mysa

Idag  har barnen varit så snälla och  under eftermiddagen var vi på stranden och myste! Vi körde sandslottsbyggar tävling och barnen badade! Det Var roligt och mycket mycket skönt!
Nu är jag hemma efter en lång dag som började kl 7 i stallet för en kort ridtur med Toppy innan jobbet! Ikväll ska jag och F gå på f&S som vanligt ! Detta grymma pass! Imorgon blir det "powerwalk i city " och på fredag skall vi testa intensiv jympa för första gången!
nej nu ska jag slappa en stund!
//K.

Efter lite mat och en visby så känns livet lite lättare!

Nu känns det lite bättre, nu blir det sängen!

efter första dagen på jobbet

Och allt är som vanligt.... jag ville bara skrika högt, kasta alla mina saker i golvet ! Men vad gjorde jag , tittade ner i golvet, gick rakt in i duschen och tog ett bad medans tårarna rann för att jag var så arg. Nu sitter jag här, efter en jobbdag på en sisodär 9 timmars arbetsdag och ett besök i stallet på 3 timmar. Imorgon börjar jag 9 i stället för halv 8 och jag hade fakstisk tänkt att ta tåget till jobbet, men jag tror jag kommer åka och rida innan jobbet så det får bli en tidigmorgon!
Jag red Toppy en sväng i paddocken.Hon var lite seg i baken i början och jag var lätt okoncentrerad, men det  blev bättre och i slutet var hon riktigt fin.:) Nu ska jag  lägga mig i soffan ( nej den var upptagen ) jag tar öronproppar och lägger mig i sängen och dör lite i mitt hjärta.

Jobbet snart!

JAG SKA TA MITT PICK OCH PACK OCH DRA TILL JOBBET! Även om det är söndag! Jag vill förbereda mig lite innan i morgon, för då startar lägrena på riktigt , sedan kör vi fullt ös fram till v.29, för att ha ett 2 veckors uppehåll, sedan kör vi en sista vecka 32! Många av dessa veckorna kommer jag  jobba i alingsås i nolhaga!  2-3 veckor kommer jag vara "fast " i vårgårda ( tånga hed)  med övernattningsläger mm! Idag skall hästarna kollas över och lokalen i källaren skall få sig ett röj!
Igår var jag och tjejerna och kollade sex and the city 2, jag gillade läget, trots att filmen inte hade jätte-bra handling och det inte var så mycket "city" men men. Jag skrattade mycket och det  var roligt! Sedan drog vi upp till TT och drack lite vin med killarna! Mycket trevligt!

Bilder från förra helgen!

Här är nästa hela laget efter prisutdelningen! Resten av bilderna är från uppvärmningen!
Jag är världens lyckligaste som en sådan underbar häst! Man blir så glad när man tittar på bilderna och inser att hon ser så himla glad och lycklig ut! Det gör mig stolt!

Ny låt - Köpenhamn och överallt!

Hittade just en låt av winnerbäck ( jag tror den är ny) som är så sjukt bra! Jag älskar den redan! Nu ska jag strax till skolan, jag och F ska ha MATLAB party! Det är ett återkommande arrangeman vi kommer att ha på lördagarna nu i sommar! Toppy gick rätt bra idag, red i manage igen och i slutet blev hon rikigt fin och alla enkla bytena blev fina. Jag insåg att jag fick tänkasomjag gjort i trav-halt-trav, fast nu i galopp skitt-galopp, och detta blev mycket fina luftiga och mjuka övergångar!
Nu ska jag springa igen !
//K.

stallet nu!

Har försovit mig lite granna, så nu måste jag skynda mig!
Hörs senare idag!
/ K.

Sarah har gjort det igen

Efter ett besök på statsmuseet tog vi en  fika på le pain och sedan ringade jag till klippcenter för att kolla om de hade någon tid att klippa mig:)  och yes, det hade de, på direkten! Nu har i och försig det mesta av stajlingen gått ur etfer en promenad i regnet, men ändå! Det var gött att klippa sig! Sarah är grym!
Tack för mig!
/K.

GP borde skämmas!

Herrejisses, nu har  jag suttit och pratat med olika personer på GP under nästan en timmes tid, och jag vissa är hur trevliga som helst och vissa andra borde inte få prata med kunder över huvud taget. När jag tycker att det minsan är deras fel att de lagt dubbelprenummeration på mig,så ställer hon motfrågan ; Tycker inte du att du har fått ett bra pris?! Du betalar bara 700 kr /år och en vanlig prenumerant betalar 760 kr/3mån. Nej, eftersom ni har gett mig dubbla prnummerationer, så tycker jag inte det, sedan att ni är idioter är en annan femma!

Samt påståendet om att de ändrat min gamla studentprenumeration från student till vanlig utan att säga till/höra av sig med motiveringen att de inte hade något student kortsnummer på mig, men det lämnade jag ju när min prenumenation började , och vill ni ha en uppdatering får de väll höra av sig ? Eller har jag fel?
Nu har jag avslutat mina prenumernationer på GP och där med har de mist en av sina kunder. Jag ska nu sätta mig ner och författa ett bitterjuvlt mail till dem, så att de ska få smaka på min bitterhet!
/K.

inget stall idag inte

Idag har jag stallledig! Vi ska till statsmusset och kolla in deras nya utställnig. Sedan ska jag träna!
TIll det blir det en delikat städning och matplanering!

Studentmottagning

Jag ska snart på F´s lillasyrras student mottagning, ett roligt inslag i dagen som för övrigt har/är rätt  menlös! Toppy har vilodag idag så jag var uppe och mockade och gjorde ordning hennes mat och fixade även ordning i sadelkammaren och putsade.. Tyvärr har jag bara en häst, idag hade det varit prefa att ha två stycken, så man inte behöver vara "ledig" från ridningen.

Jag håller på att baka bröd, på ett recept jag  hittade på allt om mat´s hemsida. Just nu ligger det och jäser en sisa gång innan det skall gräddas.
Under tiden har jag läst lite i "svart som natten" av Ann Cleeves. Det är en av de först böckerna jag ska läsa som litteratur i min sommarkurs!  Jag ska även läsa en sommarkurs i MATLAB, vilket bör vara till god hjälp när det  kommer till plugget nästa år!

Kvälls träning!

Idag körde jag och F ett medelpass på johanneberg! Det är ett riktigt bra pass, och man blir ordentligt trött! Jag var trött redan innan vi började , så jag tycket min "prestation" var riktigt bra, men det där extra ouschen kan brukar få, kom inte idag, jag  kände mig lite lam! Menmen, vi hade kul iallafal, och båda kunde konstatera att vi hade blivit bättre sedan sist!
Jag har fått tag i min chef också, så nu ska jag bara bestämma när och var jag skall jobba,men det blir säkerligen v.24-32, fast v.31 är det inga läger, tur eftersom jag ska till laholm då och tävla !
Laholm har de allra bästa och roligaste tävlingarna på hela året! I år skall jag "bara "rida två dagar ( fredag och lördag) , men vi åker säkerligen ned redan på torsdagen, för att " känna på banorna"!
Planen för sommaren att rida Lilla Edet ( sista omgången div 1) samt att rida meeting på lilla edet 23-25/7. Och sedan är det laholm den 6-7/8. Sedan har jag omtentor i skolan, så det kanske blir lite lugnt, sedan är tanken att jag ska rida iaf några starter i MSV innan hösten hinner allt för långt.
Nu blir det sängen för min del !
Sov gott!
/K.

Träningen igår!

Igår  gick träningen jättebra!  Vi började ganska började med trav arbete med många övergångar till halt och skritt, samma sak i galopp! Några bakdelsvändningar åt varje håll!
Sedan fortsatte vid med traven och jobbade med att hon verkligen skulle ta i min bakbenen och trampa dem under sig, eftersom ibland har en tendens att trampa"vid sidan av sig" och bli bed bak. Jag fick rida i ett ganska högt tempo och rida lite öppnor  och slutor. Slutorna börja verkligen att arta dig nu och flytet är mycket lättare nu! När jag red dem på diagonalen, fick jag tänka mig som en vägg hade "delat" av banan, för att se till att nacken  kom före framdelen. På långsidorna fick jag tänka "ut med höger bog mot staketer  "För att få den rätta böjningen ! Lite genomgående i traven var också att tänka på att halsen närmast manken skall komma mer uppåt, för att komma till rätt form.
I galopparbetet jobbade vi med byten. jag fick rida tyskt halft igenom( kortkort diagonal)och byta när jag red över medellinjen. Höger bytena var helt okej och  hon bytte på hjälpen bra. i vänster bytet förekommer hon hjälpen och har redan bytt fram när hjälpen ges. I bytena fick jag ha en bra galopp i berg upp, och tänka , galopp galopp galopp! Tempo var friskit, och höger bytena fick fin gest! Sedan efter att ha trixat med vänster bytena och provat med att byta läge på benen och rida lite kors och tvärs för att verkligen se till att hon var framme för hjälperna, proveade vi med nya byten, vänster är fortfarande före fram, men jag ska fortsätta med Kvalitets jobbet och verkligen se till att hon väntar tills jag driver igenom hela bytet.Karin sa att jag tänka hur bytet till höger kändes, och hur hon känns innan och i det bytet och sedan försöka projecera det på vänstertbytet.
Sedan var Toppy verkligen trött och Svettig!  Idag har hon tagit det lugnt med en skritt runda i skogen !
/ K.

Jag lagar muffins med björnbär och hallon!

Här hittar ni receptet på dem, de var riktigt lätt att röra ihop dem och jag  fick det till 7 muffins!
http://dagensmuffin.se/show.pl?id=637
Ska laga lite sen lunch också:http://www.ica.se/recept?recipeid=697679 Det  blir fint ser ni !
see ya!
/ K.

Tävling igår! Laget 3:a!!!

Tävling igår gick finnemang! jag är nöjd över min prestation och  det blev en individuell 8:e plats i LA:4  ,med 64,87% ! Vi spottade upp oss några procent från förra gången! Mycket bra, min plan höll och jag red denna gången med mer tempo och "tryck" som vi tränat på ! Samt att galoppen blev mycket bättre då  vi hade mer flyt denna gången! Jag hade inga direkt missar denna gången , men skritten måste bättras på för att få högre procent. Några grejer jag  ska ha i huvudet från denna tävlingen är:
  • Kolla av skritt arbetet, hur kan jag påverka toppy för att få en bättre"genomgång" i skritten som hon har?!
  • Bra med tid, gjorde att jag kände mig lugn och säker genom uppvärmningen.
  • Upp-ridningarna var bättre än på länge! Bra tränat, fortsätt så!
När det kommer till det vi tränade på i onsdags, så är det " enda" som jag inte lyckades fult ut med var  att få bakbenen så snabba i galoppen, traven var bättre men galoppen måste jag få mer "avstamp i " lite ärtigare helt enkelt. Jag ska disskutera detta med Karin idag på träningen.  Nästa tävling är i Lilla edet den 20:e juni , då är det LA:6 som står på programmet! Nu ska jag lära mig det, för att kunna förbereda mig på bästa sätt!
Jag kommer att ha samma upplägg till den tävlingen, som jag hade till första omgången i div 1 , alltså rida igenom programmet  ca en vecka innan och kolla av hur det  känns! jag gillar att ha så bra koll på programmen som jag hade nu! Det ger mig trygghet!
Laget kom som sagt på 3:e plats! Vilket var en upphämtning på 3 placeringar från förra omgången. Denna gången red Jag , Lisa ,Pernilla och Hanne. Pernilla och Lisa red den MSV klassen på 69 resp. 67 procent. Jag och hanne re på 64,87 resp. 60 procent. Vilket gjorde att vi hade ett medel resultat i laget på 67, någonting. ( Hannes resultat fick räknas bort.)  Vinnande lag denna gång var skaraorten och 2:a var Lidköping! Grattis Grattis!
Jag ska försöka fixa fram bilder från igår, mamma har dem så jag hoppas få dem snarast möjligt!
Ha det gott !
/ K.

Tävling idag !

Nu soitter jag mitt i frukosten och putsar mina stövlar vid frukostbordet!  Tillfrukost blev det  delikat laktosfri yoghurt med müsli( nått med tranbär och pumparkärnor) samt kanel on the top! Till det pepsi max:)
Vi skall åka till svenjunga och  rida div 1 , hann inte ladda upp bilderna från igår, jag hoppas hinna med det ikväll!
/ K.

Morning!

Idag är det inte vilken dag som helst, det är farmors födelsedag! Detta skall firas ute på tjörn med en härlig lunch! Mina kusiner är nere också ( de bor i norrk.i vanliga fall) , det var jättelänge sedan vi såg så det ska  bli skoj att se dem!
I eftermiddag blir det tävlings förberedelser! Imorgon bär det av till svenjunga för div 1. Denna gången rider: Jag och toppy , Hanne och donna, lisa och indiana samt pernilla och warmann!
Nu ska jag  ta en kopp kaffe och fortsätta plugga lite ( läsa romaner/deckare)
//K.

kläderna i bild

Jeans Shortsen har  jag på mig, så det  blir bild en annan dag, men de kommer från MQ!och Sandalerna som köptes på johanssonHärligt tunna skinnskor från novitaOch favorit toppen från Marco PoloRosa tunikan från part twoToppen från diselKlänningen från twist &tango

Träning idag ;)

Släpade mig iväg till ett bodypump pass på lunchen idag, och jisses vad svettigt! Nu lagar jag mat och fejjar i köket, sedan ska jag fota klart kläderna och lägga upp i ett eget inlägg!
Maten kommer antagligen bestå av pasta med löksås:(
See ya soon!
/ K.

SHOPPING

Det var ett bra tag sen  vi hade en riktig shoppingdag, jag och min fina pappa! VI började på condeco vid 10 snåret, tog en coffe i solen och planerade lite! Vi började med att gå till Jerns på kungsgatan och kolla lite skor, detta lede oss visdare till åhlens där vi lyckade stanna nästan 2 timmar!! För det famms ju Huur mycket kläder som helst, finfina :)  Efter det tog vi en sväng till johanssons för att kolla mer skor! Efter det var det dags för lunch, så  vi tog på le Pain ( gamla vallgatan) och åt mycket goda kycklingspett med bulgursallad:)
efter det gick vi tillbaka till johanssons och  köpte sandalerna :) Sedan åhlens igen och jisses, där provades det klääningar :)
ja ska ta liute pics nu, som jag lägger upp sen !
/ K.

Dagens träning-Svettigt värre

Några ledord som jag ska fundera på !
  • Halten är i gentligen 3-delad ( Avsaktningen, halten och igångsättningen) Detta betyder 3 olika typer av " kropps funktioner för mig)
  • Traven  skall bli lite berg Auf ( berg upp)
  • Joggingtraven var fin, men jag måste se till att hon inte blir för långsam bak!
  • Galoppen skall också bli mer ber auf, speciellt tävlingsgaloppen.
  • Konsekvens-Beröm, snabbare att ge feedback till hästen!
  • Kolla av imellanåt i joggingdelen, med många övergångar och uppsnabbande sekvenser, däremellan"viloläge"
  • Inridningen: Galopp! -halt ( stilla sitt i total avslappning)-trav( trava lätt tänk, titta rakt fram, tänk att du har en lina som "drar dig fram till c")
Det blev ganska många punkter, men jag ska försöka komma ihåg vad Karin sa!
Skänkelvikningarna blev perfa när jag red dem som "ala ponny" led in framdelen, och se bara till att baken hänger med.
Övergångarna ska kunna vara från en stor galopp till trav direkt utan " samlande läge" mellan.
Jag återkommer nog imorgon om mer tips!
/ Karin

bilder från våren

Vi var på dammiddag det var roligt! man fick
god efterrätt!

Här kan man tro att jahg inte har några tänder, men det har jag :)
Jag  gjorde sylt till mina tårtor, sen tyckte jag det såg vackert ut!
Sedan var det tävling, och då putsade jag mina stövlar:)
Sist men inte minst en klassisk toalett bild från balen!

im back in the game!

Nu ska jag strax åka och handelihandla lite käk! Sedan blire träning på F&S också! F och jag ska gå på medeljympa vid 20.15 ! Nu laddar jag med en macka och massa vatten!
Har vart i stallet och  toppy fick gå en sväng i skogen med mig, (barbacka) nice, det  kändes som ponnytiden var tillbaka! i tog några varv på ängen i en härlig galopp också! Riktigt gött!  I kväll ska jag laga till fransyskan jag lade i marinad i morse, tilldet tror jag det blir couscous sallad ( till Ls stora förtret ;))
Här är nästan hela vårt div 1 lag!
Berättar mer senare!
/ K.

paket!

Jag vann tydligen en tävling hos telia i maj någongång, och då fick vi vinnare ett paket från oriflame?! Nu ska det testas!

Eviga väntan på tvätten, hmh!

Nu sitter jag återigen och väntar på tvätten! Den är snart klar, idag har jag powertvättat, 6 maskiner på 2.5 timme:) Nej , nu måste jag springa ner, men vänta nu, jag ska visa er vad jag just fick i brevlådan ;)
//K

Ridpasset igår

Igår innan vi gick ut och red!Då var hon fräsch och piggelin!
Här efter passet, var hon trött, vi badade efteråt och sedan fick hon soltorka, och mumsa på lite gräs!
Hon var riktigt duktig idag och  jag hade alltså gjort ett bra jobb i förrgår! vi tog det rätt lugnt eftersom det var så varmt, och fortsatte på samma linje som i förrgår! Idag får hon en lugn skritt runda, för imorgon är det träning för Karin på Vena!

RSS 2.0