burr


Idag har det varit riktigt roligt, och KALLT! Imorse när jag kom till stallet var det -19 grader, inget fantastiskt väder för att rida i! Tog ut Toppy för en liten sväng i ridhuset, red en runda med lite blandat galopp och trav, och massor av skritt! Hon var pigg och  rätt på G!  Sen blev det lite pysslande i stallet, och sedan åkte vi till svensk ridsport och både jag och mamma inhandlade ett par cavallo ridbyxor var! Det var vinter rea, så det var 50% ofF! Mycket bra! Ska nog ta mig en tur dit på måndag  och handla ett par till pluss någon tröja! Sen bar det av till kungsbacka ridklubb där vi mötte upp med min tränare Karin Öljemark, och några från stallet samt några från laget! Vi tittade på en clinic med Partik Kittel(http://www.patrik-kittel.com/patrik_englisch/Home_2.htm), först så red Birgitta Kjellin på en 5 åring efter Sandro Hit-Donnerhall, samt ELisabeth Hjelm på en 7 årig häst efter Master-Chapman, tror att hästen hette "Chock". Patrik berättade om sin "filosofi" , och sedan berättade han medans de red runt om unghäst stadiet och hur han tyckte det var lämpligt att arbeta med dem!

Sedan red han själv en 8 åring efter Briar, som Birgitta Kjellin hade, han visade den mycket väl, och  där han även förklarade allt  han gjorde och varför. Han poängterade alltid hur viktigt det var att hästen var "framför benet", och sa också att det var vikigt med att de var snabba i reaktionerna inget klämmande här inte. Sedan visade han även hur han arbetade med piruetter och föreberdande arbete. Han red den i olika form, och poängterade också att den skulle vänta och vara lyhör på ryttaren. 
Sedan red han Elisabeths Baltazar -99 efter Briar. han visade på en välriden häst, påväg mot GP, hur han med varierande arbet förberedde och "lekte" med rörelserna, liknande arbete som med  8 åringen, och  helatiden utmanade hästen, och förbisåg hästens elelr hans fel, och korrigerade den helatiden framåt för benen, för att hela tiden hålla den allert! Mycket roligt att se hur konsekvent arbete och mycket känsla kunde göra hästen så lydig och uppmärksam!
En lista på saker han sade under clinicen:
  • Framför benet
  • Snabb på hjälperna
  • Variera form och snabbhet
  • Avslappnad häst
  • Variera vägar och kom bort från väggarna
  • Öva inte allt varje dag
  • Känn efter vad hästen behöver
  • Det är inte på framridningen du vinner, det är vad du presterar på banan!
  • Våga exprimentera, prova och se vad som händer!
  • Tänk långsiktigt!
Det här är bara några av tipsen!

Nu ligger jag i soffan efter ett bad, och kollar på en film! Ikväll blir det latmasks liv på hög nivå!
-Imorgon blir det step up på friskis mellan 15.30 och 16.30, kanske också IKEA, inte rikigt bestämmt ännu!


Trött efter träningen

Idag har  det varit medeljympa, nu sitter jag i soffan och tittar på lyxfällan. Eftersom klockan bara är lite över 8pm, så ska jag  ta tag i något, kanske fixa iordning i sovrummet. Det blir dock sängen tidigt! Imorgon börjar jag 8 med föreläsning, och sedan är det labb hela eftermiddagen. Efter set är det värd-kickoff för CHARM i kårresturangen. Nice!

På fredag är det bodypump på luch, och matte på förmiddagen.

Lördag ska tillbringas i hästarnas tecken! Börja med ridning på morgonen, ner till kbk och kolla in clinic med Patrik Kittel, och sedan lunch med min tränare ! Ett besök på Svensk ridsport och kolla efter ridbyxor!

// K.

Pluggish

Nu sitter jag och min bästa vän och pluggar. Den är grön och fin och håller mitt kaffe varmt länge! Den blev min på hemresan från LA, när jag klockan halv 6 på morgonen spillde ut allt mitt kaffe på golvet samtidigt som jag hade feber och mensvärk. Då tyckte mamma synd om mig, så hon köpte den jag hade spanat på hela resan! Den är också snäll mot naturen, vilket är trevligt!
Jag sitter och förbereder labb tills på torsdag! Ikväll blir det afro dans! Yeee !

Måndags morgon

Jösses! Det känns inte som jag är vaknat ännu! Det kanske beror på min avsaknad av frisk luft! Igår var det inte mycket som innehöll det. Jag spenderade min dag inomhus i soffan med en filt och/ täcke. Drack Mineralvatten och cola zero.
Nu är det en ny vecka, och den ska börjas med Lite ridning nu på förmiddagen, sedan blir det plugg hos Frida och efter det träning på friskis! Lär bli götta! Imorgon är det yoga! och lektioner hela dagen, det blir matten! Hela eftermiddagen lång! Yee!
I lördags var det ialla fall ett sjukt roligt party!  Började med förfest hemma hos annie på chabo, sedan drog vi på pensionärssittning med it vid 19 tiden. Efter det så blev det mellan est hos annie, som fortsatte på en annan våning på chabo! Hos Marre för att vara mer exakt! Sedan drog vi till gasquen, och sedan en vända tiill torget och sedan  ner till FF, där jag och frida drack goda drinkar och dansade till 4 på morgonen. då jag och sambon satte oss i en taxi och åkte hem. Sedan sov jag till kl 15 också:P Det  blev en massa öhl, tequila,vodka och lite skumpa!Så man  mådde som man förtjänade igår! Tur att  det inte händer så ofta då hade man tagit två dagar, efter som dagen efter inte kan användas till något bra över huvud taget!
Nej nu måste jag verkligen åka till Toppy!
ha det gott!
/ K.

Äpplepaj till frukost?

Kan man äta äpplepaj till frukost? Klart man kan! Sambon åkte tidigt imorse, så nu sitter jag här vid matbordet med en kaffe i ena handen och mumsar på lite äpplepaj från igår kväll. Det blev tyvärr inget rödvin,eftersom vi inte hade någon korkskruv:P
Toppy var duktig igår, red ungefär som en vanligt en halvtimme, väldigt lätt, mest galopp och skritt, men många halter och ryggningar. Man skulle kunna beskriva det som " back to basics" men väldigt nyttigt! Att stärka upp en sidan, kan vara trixigt! Eftersom  man inte vill att de ska bli för trötta i den sidan, så att det vikitgaste är inte att rida mycket i det svaga varvet, utan att hela tiden se till att hästen är framför skänkeln, hatt den är rakriktad och även tar halvhalterna på ett korrekt sätt. Att rida många övergångar i bra balans, är mycket bra styrketräning för dem, och att sedan lägga till halter, och halt med ryggning är väldigt bra arbete.  Allt  kan göras på en stor oval, eller på 4-kants spåret. Jag brukar växla varv ofta och nu rider jag mer på en oval i högervarv, för att inte sätta extra press på höger bakben, där hon är svag. Jag har tänkt att lägga in det efter helgen. Alltså en vecka efter behandlingen.
Jag tycker det är väldigt viktigt när man rider på unghästar/hästar som är under uppbyggnad, att man inte sitter tungt och djupt i deras rygg, utan jag brukar försöka sitta lätt, utan korsverkan och låta dem känna att det är "okey" att använda sin rygg utan att ryttaren pressar med korset. Korset behöver man kunna spänna och reglera senare i utvecklingen, så det är ett gyllene tillfälle att lära sig att rida helt utan kors! Många hästar  kan ha dagar då de är lite "svåra" och kan känna sig stela, då brukar jag helt simpelt bara skritta, sedan rider jag dem i galopp, likt en fältävlanshäst, får de rulla på , runda över ryggen, men inget knäslut från ryttarens sida,och ett fräscht tempo! Om de känns bättre efter det brukar man kunna återgå till normal ridning, men ibland får man fortsätta att rida dem djupt med lätt säte och väldigt runda ,tillsammas med ett fräscht tempo! Detta  kan låta som ett sätt att få hästen att "gå på bogarna"ett väldigt vanligt symtom om man inte är uppmärksam på hur hästen känns, och den inte tar de halvhalter som ges, och som uppmanar till att lägga mer vikt på bakbenen!
Prata med din tränare, och kom fram till vad som passar din häst och dig bäst! Jag har sedan 2006 ett  nära samarbete med Karin Öljemark, de började när jag arbete som dressyr elev hos henne under sommaren och hösten 2006.Jag  åkte hem över vintern och kom sedan tillbaka i mars för två veckors träning, blev dock kvar i 5 veckor, och insåg att jag verkligen ville vara kvar. Efter att jag började chalmers hösten 2007, blev det ett "naturligt" uppehåll i ridningen. Jag tränade några gånger den hösten också när Karin kom till Sverige. Sommaren 2008 hppade jag en del och det gjorde mig gott! Efter det fick vi ett litet bakslag, eftersom toppy blev lätt överansträngd i sina framben, efter några veckors vila blev det helt bra och  vetrinärens råd var att börja om från början och bygga upp henne! Sagt och gjort! Det började den långa träningsperiod dom pågått sedan dess! Nu sitter jag här och tittar tillbaka på ett fantastiskt rid och tävlingsår! Jag är mycket nöjd över det och nästar år siktar jag högre! Jag vill dit, och jag vet att det är rimligt!
i våras på vänstra bilden, och en bild från förra veckan till höger
För att alltska fungera krävs en väldig massa vilja, tid och ett bra team! Detta team är bland annat ;Tränare, hovslagare, vetrinär och fysioterapeut en bra coach och såklart familjen!
Det kan tyckas som det är mycket pengar och många besöka hos vetrinär mm. Det är inte hela sanningen! Jag tränar ca varannan vecka för Karin , Toppy skos av Jimmy Wendt var 6-7 vecka. Just nu har vi ju besökt fysioterapeutenn, men förhoppningsvid har låsningen blivit bra, så att vi bara behöver göra ett till besök i helsingborg!  Jag brukar också rida programmridning  ca en gång i månaden för Lena Mårtensson. Hon är utbildad int. domaren och väldigt duktig på att döma! Coachen är tillika min tränare Karin Öljemark, hon är utbildad stresscoach, och detta är ett bra vardags hjälpmedel, då det påverkar allt annat också , skolan och framförallt tenta skrivningar!
Jag försöker lyssna på mina band 3-4 gånger i veckan. Det går lite i vågar,men jag gillar verkligen dem!
Nog med ridtips! Om ni vill veta mer om Karin Öljemark, så gör ett besök på hennes hemsida!
http://www.coaching4competence.com/
Nu ks jag klä på mig och sticka till stallet!
/ K.

Fredags fint

Fint ska det vara , men glamoröst behöver det inte alltid vara!
Är just hemkommen från en dag i skolan. Började med en matteföreläsning, som sedan gick över i datorövning, där läraren bad oss " bli bekanta med MATLAB" .Han tyckte vi var duktiga som kunde öppna programmet. höhö!  På eftermiddagen hade vi ett labbförhör inför AAS labben på torsdag, vi blev ju inte totalt sågade, men han menade på att vi var tvungna att läsa labb papprena några gånger till så att vi var mer välförberedda!
Nu ska jag dra mig till stallet och sen blir det middag med sambon, rött vin har utlovas, så jag är nöjd:)
Imorgon är det lördag och det betyder att  jag ska ha lite sovmorgon, kanske inte hela dagen, men en stund, sen blir det  lite läsande och efter det blir det fest! Förhoppningsvis ska vi på "pensionärssittning"  och sedan blir det randome party!
och, jag har ingen träninsvärk, helt sjukt! Jag tränade bort den igår! Jag tror det beror på bonnie tyler!
/ K.


Efter 80-tals passet

Hittade en bild som mamma fotade när jag värmde i helgen!
När sista låten " I need a hero" med bonnie tyler skrålar ur högtalarna, var jag svettig, trött och  alldeles salig! Det var fantastiskt! Det var en del svåra moves under passet, men sjukt roligt, hur många gånger har jag inte önskat att  få ha ett eget pass med många av låtarna , exempelvis  eye of the tiger mfl.
Efter passet drog vi till Kajsabaren och drog i oss en burgare till kvällsmat, riktigt nice!  Jag är ändå vid gott mod, ska krypa till kojs nu, börjar 8.00 imorgon bitti och vill vara utvilad!
// K.

Träning med träning

Igår var det ett vanligt medelpass! Med träningsvärken fortfarande nolande i ryggen efter måndagsen afrodans pass, var det på ett igen! Jag red lite på toppy på morgonen, och sedan körde jag ett medelpass på eftermiddagen! Det var ett riktigt kul pass, med sjukt bra musik! Riktigt bra musik med bra takt i ! Snacka om att jag var trött när jag satte mig på vagnen hem sedan. Men som tur  så var maten färdig, så det var bara att slå sig ner och äta:) Vi planerade en matlista , och drog och storhandlade. Sen blev det ett avsnitt av "real housewifes of new jearsy", eller hur det nu stavas!Sov som en sten!
Nu är det lunch, har haft föreläsning mellan 8-10 idag, i analytisk kemi. Riktigt intressat! Sedan köpte jag en almenacka på cremona, och printade alla labb handledningar! Nu ska jag strax åka till toppy! Kvällens höjdpunkt är 80 tals passet ( medeljympa, med dans inslag!)Sen blir det kanske en öl på kvällen!
// K.

p3 guld och helsingborg


Idag  har det spenderats mist 6 timmar i bil fram och tillbaka till regionssjukhuset i helsingborg. Började vid 10 tiden  i stallet ( stannum) , när vi väl fick upp trailer och bil uppför den snötckta sega backen ,så körde vi ner mot helsingborg, där  toppy skulle till fysioteraputen Lars Jeppson, på rekomendationer från ägarna till stallet åkte vi ner och tittade igenom  henne. Hittades en låsning på vänster sida i ländryggen, vilket var ganska "väntat" när vi disskuterade undertiden, så  stämmde det mycket vad jag  har känt i ridnigen, att hon har haft svårt att sätta höger bakben under kroppen, och  bli mjuka och böjbar i högersida. Man kunde även se på höfterna att de var sneda. Efter lite knådande och  ett litet " slag" med hammaren, och hek och hå, höfterna  var helt raka, och i "normal läge". Riktigt coolt. Sedan blev det lite stöm igeom musklerna, och longering, för att kontrollera resultatet! OJ! Här kom det rikigt coola. Det är svårt att förklara, men wow, helt annan rörlighet i vänster varv, och  det högra bakbenet var aktivit såg aspänt ut!

Nu väntar ca 5-8 veckors "rehab träning" och sedan återbesök. Det var även lite andra saker vi skulle gör för att under lätta toppys återuppbyggande: Massering på ländryggen innan ridning, med tennisboll. Lite "speciellt" ridning och bättre grepp på bakskorna. Antagligen kommer allt ha löst  sig tills dess!  Jag ser verkligen fram emot att få en "ny" häst att arbeta med nu, och  vänat spänt på det första träningspasset. Nu sitter jag och väntar på att p3 guld skall börja på SVT. Funderar på att kolla online på SVT play i sängen.

Igår beställdes shampoo och stylning från bangerhead.se, rikigt bra sida! Lätt att få en bra översikt, och massor med tips! Förhoppningsvis får jag varorna redan imorgon!

Igår var det även afrodans på friskis och svettis johanneberg! Sjukt roligt, det är lite svårt att förklara v arför, men det är väl värt ett försök. Man är barfota ( om man vill) och det är en ganska fri orm av dans, där man till rytmen av afrikanska trummor gör olika steg så som trampa på spindlar och ta på sig stövlarna! Mycket höftrörelser och annt roligt! Okomplicerat och frigörande! Hade träningsvärk i ryggen idag, och är fortfarande lite stel:)

Nu blir det TV!

/ Karin

Afro dans

1a skoldagen idag, jag började med att vara ledig! Mycket trevligt! Jag har vart i stallet på förmiddagen, och nu efter ett bad för att tina upp, och lite lunch så blir det nog en sväng på stan och sedan blir det träning på friskis kl 19. Vi ska på afro dans! Första gången, så det blr spännande! På onsdag lunch blir det yoga, och på torsdag kväll tar vi  jympa dansinsirerat med 80 tals musik! Sjukt nice!

Nu ska jag gå och  fixa klart hr hemma och sen blir det stan!
See ya
/ K.

Baugette bakande, småstädare och tvätt-master

Ja,det ä en sammanfattning som duger bra för att beskriva eftermiddagens aktiviteter. Jag red på förmiddagen, och det gick väldans bra, Toppy var riktigt fin idag, ännu bättre än igår!  Det var verkligen roligt! Mamma försökte fota lite med sin nya Canon D90? , det tog dock en bra stund innan hon lyckades. Har inte sett bilderna ännu, men jag hoppas jag får dem senare i kväll!
Nu väntar  vi på att Luddes föreldrar och hans bror skall komma hit, de skulle tydligen med sig mat, sjukt nice, att slippa laga middag!  Jag  väntar på arr baugetterna ska jäsa färdigt, så att jag kan grädda dem! Mumms!
Till lunch blev det tacopaj, som jag gjorde igår!
Vi hörs!
/ karin

Överlämning-livet som studieteknolog!

Det är den första dagen i "resten av mitt liv". Igår hade vi överlämning med styret! Nu är nycklarna överlämnade och det mest administativa är färdigt! Vi var på skojarbacken och åt, ett riktigt trevligt ställe! Väldigt speciellt, med "konstig" inredning, men god mat! Vi tog 2 glas vin till maten och snackade massor :) Väldigt trevligt! Sedan började jag och  Emilia prata om sommarjobb! Hon sade att jag skulle kunna söka nere i Lund där hon jobbar på sommaren! Ett bra processjobb, som ligger helt i linje med min utbildning, och  man får bra betalt! Jisse, det är ju skitbra! Jag ska nog undersöka lite närmare om det  skulle fungera med hästarna! Kanske jobba ca 4-5 veckor  där vore ju kanon! Toppy skulle ju säkert kunna stå på något ställe där i närheten, jag har ju bil och grejer! Jag ska prata med mamma om det! Skulle också kunna kolla hur det skulle kunna lösa sig med boende! Det är det svåraste, här hemma har jag ju hyra också!  Men det  skulle vara sjukt roligt! Men ensamt såklart! Sakna ludde skulle jag göra... Hmh, får prata med honom när han kommer hem imorgon...
Nu ska jag snart åka till stallet, eller ja typ vid halv 3 blir det nog! Ska ta in hästarna och rida och mocka och greja! Toppy får nog gå lite också i ridhuset. De har iof sadelprovning, men ändå.
På tisdag går bilen med släp mot helsingborg. Toppy ska till en kiropraktor där som ska kolla igenom henne innan tävlings säsongen. Bra start! Tävlingsplanen är i princip satt också. det  känns bra att  ha allt planerat och klart, eftersom skolan börjar på måndag! Men jag  har inga lektioner på måndag, men jag ska plugga organkemi på måndag! Det är min "Organkemi dag"!
Nej nu  är  det nog med latande !En dusch och sedan igång!

Aerobic

Igår var det yoga och ridning och idag blir det aerobic med frida! Var uppe på skolan förut och drack kaffe och snackade lite skit, sentog jag en sväng på stan och handlade lite nödvändigt ( typ strumpor) eftersom alla är i tvätten och jag är lat och inte orkar tvätta:P

Det ska bli asgötta och träna, nu efter ca 3 veckor i USA och en rejäl förkylning längtar jag tillbaka till det halsvettiga sjukt roliga passen!

Nu ska jag göra något annt meningsfullt, typ diska eller liknande!

resan till Hollywood i korthet



Vi började med att Flyga: Resan bestog i 3 delar: 1;Göteborg-Brussel, 2;Brussel - Chicago 3;Chicago -LAX, sedan hämtade mamma oss på LAX, körde till Long Beach där vi bodde de tre första nätterna, nästa dag hoppade vi upp, tog bilen till Hollywood där erik bor, mycket mysigt litet område med massa vakter och grejer det kändes fint! Vi gjorde lite utflykter till Bla Shortys, där erik och ludde klippte sig, grym salong föröverig, klippte mig där sista veckan inna vi åkte hem och  jag måste säga att det är sjukt duktiga och väldigt trevliga!  Aja, sedan drog vi till Beverly center och shoppade på Celvin Klein, där de hade 75% rea, sjukt najs! Vi köpte lite grejer på Replay också!  Sedan tog vi bilen hem till Long Beach, Vi besökte också Highland&Hollywood, som ligger på Hollywood blvd.Trevligt verkligen. Det blev julafton oh vi åkte till the groov och käckade middag på en rikigt bra resturang, det var med Arvid och Adam också, eriks kompisar. Rikigt trevigt! Andra äventyr vi gjorde var att besöka Venice Beach och Santa Monica Pier.Sedan drog vi en dag till Newport! Rikigt nice ställe. Några dagar innan nyår åket vi till San Diego och va på SeaWorld där vi kollade ina massa coola djur. Vi drog till Las Vegas över nyår, coolt det med! Kollade in alla Hotell och Casinon! Sedan återvände vi till hollywood, därifrån åkte vi till Malibu över dagen, fantastiskt vackert var det där! Man såg över hela LA och Havet och grejer.! Lyx!
En av de sista dagarna åkte vi till House of bluse och åt middag med eriks nya rumskompisar shaun och matt! Alla killarna tillbringade nyår upp i Indiana med amtt och bilade ner till LA , så vi sa hej till dem och snackade lite om deras vistelse i sverige  till sommaren. De kommer någon gång i juni, och då jädrsr blir det fest! Efterson det är lite problematiskt i USA om man inte är 21 år, så längtar de efter att gå ut och riva lös på lite klubbar!Och  de snackade om Svenska tjejer också hahah!
Sean åkte vi hem! Det tog lite tid, eftersom vi missade vår connection flight till göteborg från brussel, så fick vi åka vi köpenhamn och sedan till göteborg! Här är en del bilder från resan! 
Hä är ett sjölejon vi såg när vi var i Newport!Erkänn söt!?
Starbucks blev det varenda dag, de hade bland annan sjukt good Gingerbred latte, och chai latten var också sjukt good!
Här är jag och ludde i Newport!


Här är solnedgången i Newport, inte att leka med;)Goda margeritas på Hardrock cafe i Vegas mitt på the strip!
Här har vi vart på Universal studios en hel dag, det var sjukt kul!


Nu orkar jag inte mer!
Over and ut!

RSS 2.0