Måndags barn

Nu är det måndag, och jag är förkyld fortfarande. Men men , idag är det ju hoppträning kl 16,00 och friskus och svettus kl 19.00. 

Fantastisk kväll igår :) Lite grillande och mys :) Du är bäst ! 

Ska ringa frittisch strax och  spy lite galla över att de har flyttat min matte tenta!

Sen blir det lite städning, borde dock baka tårta...  Tills i em, eftersom jag ramlade av första träningen... 

Fortsaättning följer

Hur kan du ändra din inställning?

Jag är så trött på alla  människor som klagar på livet eller dess omgivning. Vi lever på det sätt vi valt ( eller nästan) själva. För att komma ur den bubbla hjälper det inte att bli förbannad på sin omgivning. Visst , klart man får blir förbannad, det är inte det  jag säger, men man måste ju också stanna upp, och tänka ; Okej, hur kan JAG göra så att just min ( eller andras) situation blir bättre? Att se möjligheterna i lägen där andra bara ser omöjligheter är en konst som få lyckas bemästra  24/7 , men man kan försöka så gott man kan. Solidaritet- det är ett vikigt ord, glöm inte det !

Nu villa jag bara knyta ihop säcken och störta ner i säng!

God Natt på er alla ute i cyberspace. 

Landet

Jaha, då var man hemma från en vecka på "minisemester". Hunnit med att fira midsommar i Åby, norrköping och  sen har det tillbringats några dagar på landet.  Landet är en ganska sjuk benämning egentligen, för det  kan ju vara varsomehelst i Sverige, och ja även utomlands. Men vårt "land" ligger i ST ANNA ´s skärgård, på en liten ö som heter Ämtö.  Där vår familj för några år sedan köpte en skola från 1920-talet, så  vi håller på att renovera. Denna sommar är målet att bygga en bastu, med en stomme från en skyttepaviljong från skogen...
 Ja skumma saker kan inträffa minst sagt. 

Jaja, nu är det  bigtime party, ska ut och grilla med några av mina chalmerist kompisar . De bästa såklart.

Men det  finns en har den största platsen i mitt hjärta. Ska inte skriva hans namn här, det  vore synd för alla om man kunde läsa om det på en blogg liksom...  Men som sagt, bigtime party, och först lite umgänge med några av de allra bästa i den bästa stan ( göteborg). 

Bring back some old memories

det hände sig så att k6 festade lite , en dag i sköna mars ( eller var det februari??)Det  kom sig så att K6 festade en kall och ganska RusKig kväll i februari. Det hade vart phadderomsits för MoPha´s phaddergrupp och  jag  och frida passade på att vara med lite lätt på ett hörn på slutet. 

Ja, nu skulle jag egentligen suttit och skrivit på en rapport, men fyy faan vad tråkigt tänkte jag  och  tnkte; Det är ju bar om jag skriver lite i min blogg i stället. Strax ska jag gå ner till optikern och beställa mina nya glasögon.. Det blir gött :) Rikigt snyggisch är de .

Hjärtan

Jag har massor av hjärtan i mitt liv, och jag älskar alla dem . (Eftersom det kan verka som om man älskar alla och allt, när man skriver så ), så måste jag påpeka att detta int är sant i mitt fall, men jag älskar mina vänner och min Toppy,  och hela familjen.

Nu sitter jag och lyssnar på min ljudbok, och skriver lite på en labbrapport som skall redigeras innan den kan lämnas in. Sen blir det Friskus och Svettus med mamma. 

Toppy har fått sin dagliga motion och  jag har vart hos optikern och  fixat nya linser och nya glasögon.  Ska bara bestämma vilka bågar jag skall ha :)



En härlig sommardag

Började med en fantastisk morgon, vid 7 tiden. Tog mig till stallet och red toppy. Sen var det  dags att fixa klart det andra, medans jag väntade på att klockan skulle bli 11.00. Då det var dags att hålla lektion för Pär, mycket roligt och lärorikt! Pär och Crut jobbade på bra, och vid 12 tiden var vi klara. Jag satte mig i bilen, körde hem och hoppade i badet typ 10 min :) 

Sen for jag in till staden ( Göteborg) för att träffa en kompis och fika, vi promenerade till haga där vi  tog en kaffe, och satt och pratade livserfarenheter i solen. Vi traskade tillbaka till centrum för att försöka hitta en röd cardigan med knappar, men utan lycka, fanns det  en röd tröja var den utan knappar, och vice versa. 
Efter jag hade gett upp hoppet , att hitta den typen av tröja i just den färgen, så  gick vi upp , hämtade ännu en kompis på vägen och  drog ännu en kaffe i min lägenhet.

Utanför träffade vi på våra kära Elektro kompis, ett kärt återseende, ( vi  har inte träffats på typ två veckor) , och sen drog vi  till kårhusets pub, för att avnjuta buffé och Sveriges match mot Spanien. Sverige var riktigt nära en lika match, men det  slutade i förlust med 2-1 . Vi drack varsin öhl (  och ja det stavas så !!) , satt och pratade, träffade lite annat chalmersfolk och  umgicks. Ska tilläggas att vi testade diverse olika brädspel, detta slutade med att vi  spelade alpfapet, utan regeler, eftersom ingen hade varken regler eller penna.

Jag  tog tåget  hem vid 23 tiden, och  nu är det  dags att förse sitt sömnbehov, så att man är pigg tills imorgon.
Då är skall det tränas lite, planeras och sedan umgås med en kär vän !

Take Care, and enjoy Your Life! 

Sessan i mitt liv

 Hon som är fantatisk och gör så att mina dagar har guldkant!

En helt vanlig torsdag

Började dagen med en låång frukost( mest för att det fanns en xtra tidning att läsa) Drack lite kaffe , och sedan bar det av till stallet vid halv 10 tiden.  Med lite småmen från dagens avsittning, så tog jag  mig i kragen och gjorde ordning Toppy som vanligt, fasande för att det inte skulle gå att rida, för att smärtan skulle vara för svår. men då måste vara en stor smärta för att stoppa mig :) Ridning är det bästa i mitt liv, så jag pallrade mig upp , och skrittade iväg .Allt gick finfint! 

Ikväll är det Friskus och svettus som gäller, och sedan en promenad med mitt hjärta :) 

See Yaa 

Hoppträning

Träning med Toppy idag, för Lena. Lite kul så att hoppa , när man inte gjort det på typ 5 månader. Toppy hoppade fantastiskt, så att matte hade svårt att hänga med i svängarna. Tillslut kom ett litet missförstånd, på ett g.stort räcke, där vi låg lite stort. Och då vågade hon inte rikigt. Då druttade jag  först i hinderstödet och sen i backen. Bara vaden som blev mör , blå och svullen. Sen var det upp igen och hoppa allting ink kombination och oxer , hej och hål.  

Mycket kul! Sen var det dags för lill-stumpa och kråkan. många hästar som hoppade, jag  och lena var lite markpersonal, trevligt. Hem och vila vaden, baka bullar osv :) Trevligt värre. 

jag har hittat ett nytt favvo snack; Torkade ekologiska kiwis , hittade dem på kvantum igår . Perfekt, efter de inte är så söta som tex ananas och russin. Me like!

För att kunna rida imorgon behövs nog voltaren gel att smörja på vaden, så det  inte gör så ont ....  :)

Ikväll vet jag inte vad som händer, kanske blir en promenad. Med eller utan sällskap. Kan vara trevligt att bara ta en sväng, och reflektera över dagen , vad som skalla göras under morgondagen och planera upp det i huvudet.


Imorgon: Rida, Friskis och Svettis , osv :)

Storm

Idag är det näst intill storm ut, det hoppas jag  ni har märkt :) Idag har det hunnits med massvis av saker! B la Fixa stallet , lämna bussen på service och luncha med Karin. Vi hann även med en lite shoppingtur i det blåsiga Göteborg. 

Mat inhandling står på schemat i eftermiddag, och sen blir det en skön promenad i kväll. Borde städa mitt rum också, men urk vad tråkigt ..... 

Nu fick jag visst mer bråskande saker att göra än att blogga!

Mvh chalmeristblondinen



Nu var man tillbaka igen, det är Sverige- Grekland i fotbolls EM på TV nu, mamma sitter och skriker där uppe. Jag har ingen ro att sitta där uppe, jag tror jag måste gå ut en sväng!

Sommarlov

Det är mitt första sommarlov på Chalmers. Det kommer att bli soligt ( får vi hoppas) , roligt, festligt och underbart. Att inte ha alldeles för mycket att göra under dagarna kan vara en bra grej, speciellt när  jag är hemma hos mina föreldrar över sommaren, så att man kan koppla av, och  slippa foka på tentor och andra arrangemang man skall ha reda på.

Chalmers är helt underbart, en egen värld. Fri att leva ut helt eller delvis. Det finns föreningar till allt. Som kommande Kemiingengör, så vill jag hemskt gärna säga att Chalmers visst är bra för tjejer. Jag tror många tjejer är rädda för att det är en grabbig kultur, och att man bara umgås med killar, och  visst det är väll till viss del sant.MEN det behöver abolut inte te sig så. I min klass går 50% tjejer. Det  finns massor av trevliga tjejer och tjejföreningar och tjejmiddagar mm. mm 

Jag tror inte jag är en typisk chalmerist, men jag är stolt över att få gå på en sådan anrik skola. Föreläsarna är de bästa i sina ämnen, och  mitt bland en pågår hela tiden forskning om diverse intressanta saker, vilket är helt fantasiskt.

Att vi förenings aktiva är ännu stoltare, ja det kanske vi är :) Vi vill vara skolans aniskte utåt under den sk nollningen. När de nya eleverna kommer, så fixar sektionens föreningar olikan jippon sittningar( middagar) och bla Bastu kalas mm, mm 

Nej nu får jag spara lite på krutet!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0