burr


Idag har det varit riktigt roligt, och KALLT! Imorse när jag kom till stallet var det -19 grader, inget fantastiskt väder för att rida i! Tog ut Toppy för en liten sväng i ridhuset, red en runda med lite blandat galopp och trav, och massor av skritt! Hon var pigg och  rätt på G!  Sen blev det lite pysslande i stallet, och sedan åkte vi till svensk ridsport och både jag och mamma inhandlade ett par cavallo ridbyxor var! Det var vinter rea, så det var 50% ofF! Mycket bra! Ska nog ta mig en tur dit på måndag  och handla ett par till pluss någon tröja! Sen bar det av till kungsbacka ridklubb där vi mötte upp med min tränare Karin Öljemark, och några från stallet samt några från laget! Vi tittade på en clinic med Partik Kittel(http://www.patrik-kittel.com/patrik_englisch/Home_2.htm), först så red Birgitta Kjellin på en 5 åring efter Sandro Hit-Donnerhall, samt ELisabeth Hjelm på en 7 årig häst efter Master-Chapman, tror att hästen hette "Chock". Patrik berättade om sin "filosofi" , och sedan berättade han medans de red runt om unghäst stadiet och hur han tyckte det var lämpligt att arbeta med dem!

Sedan red han själv en 8 åring efter Briar, som Birgitta Kjellin hade, han visade den mycket väl, och  där han även förklarade allt  han gjorde och varför. Han poängterade alltid hur viktigt det var att hästen var "framför benet", och sa också att det var vikigt med att de var snabba i reaktionerna inget klämmande här inte. Sedan visade han även hur han arbetade med piruetter och föreberdande arbete. Han red den i olika form, och poängterade också att den skulle vänta och vara lyhör på ryttaren. 
Sedan red han Elisabeths Baltazar -99 efter Briar. han visade på en välriden häst, påväg mot GP, hur han med varierande arbet förberedde och "lekte" med rörelserna, liknande arbete som med  8 åringen, och  helatiden utmanade hästen, och förbisåg hästens elelr hans fel, och korrigerade den helatiden framåt för benen, för att hela tiden hålla den allert! Mycket roligt att se hur konsekvent arbete och mycket känsla kunde göra hästen så lydig och uppmärksam!
En lista på saker han sade under clinicen:
  • Framför benet
  • Snabb på hjälperna
  • Variera form och snabbhet
  • Avslappnad häst
  • Variera vägar och kom bort från väggarna
  • Öva inte allt varje dag
  • Känn efter vad hästen behöver
  • Det är inte på framridningen du vinner, det är vad du presterar på banan!
  • Våga exprimentera, prova och se vad som händer!
  • Tänk långsiktigt!
Det här är bara några av tipsen!

Nu ligger jag i soffan efter ett bad, och kollar på en film! Ikväll blir det latmasks liv på hög nivå!
-Imorgon blir det step up på friskis mellan 15.30 och 16.30, kanske också IKEA, inte rikigt bestämmt ännu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0