p3 guld och helsingborg


Idag  har det spenderats mist 6 timmar i bil fram och tillbaka till regionssjukhuset i helsingborg. Började vid 10 tiden  i stallet ( stannum) , när vi väl fick upp trailer och bil uppför den snötckta sega backen ,så körde vi ner mot helsingborg, där  toppy skulle till fysioteraputen Lars Jeppson, på rekomendationer från ägarna till stallet åkte vi ner och tittade igenom  henne. Hittades en låsning på vänster sida i ländryggen, vilket var ganska "väntat" när vi disskuterade undertiden, så  stämmde det mycket vad jag  har känt i ridnigen, att hon har haft svårt att sätta höger bakben under kroppen, och  bli mjuka och böjbar i högersida. Man kunde även se på höfterna att de var sneda. Efter lite knådande och  ett litet " slag" med hammaren, och hek och hå, höfterna  var helt raka, och i "normal läge". Riktigt coolt. Sedan blev det lite stöm igeom musklerna, och longering, för att kontrollera resultatet! OJ! Här kom det rikigt coola. Det är svårt att förklara, men wow, helt annan rörlighet i vänster varv, och  det högra bakbenet var aktivit såg aspänt ut!

Nu väntar ca 5-8 veckors "rehab träning" och sedan återbesök. Det var även lite andra saker vi skulle gör för att under lätta toppys återuppbyggande: Massering på ländryggen innan ridning, med tennisboll. Lite "speciellt" ridning och bättre grepp på bakskorna. Antagligen kommer allt ha löst  sig tills dess!  Jag ser verkligen fram emot att få en "ny" häst att arbeta med nu, och  vänat spänt på det första träningspasset. Nu sitter jag och väntar på att p3 guld skall börja på SVT. Funderar på att kolla online på SVT play i sängen.

Igår beställdes shampoo och stylning från bangerhead.se, rikigt bra sida! Lätt att få en bra översikt, och massor med tips! Förhoppningsvis får jag varorna redan imorgon!

Igår var det även afrodans på friskis och svettis johanneberg! Sjukt roligt, det är lite svårt att förklara v arför, men det är väl värt ett försök. Man är barfota ( om man vill) och det är en ganska fri orm av dans, där man till rytmen av afrikanska trummor gör olika steg så som trampa på spindlar och ta på sig stövlarna! Mycket höftrörelser och annt roligt! Okomplicerat och frigörande! Hade träningsvärk i ryggen idag, och är fortfarande lite stel:)

Nu blir det TV!

/ Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0