Äpple och Kanel muffins-Recept
Recept!
ca 6 STORA muffins eller 12 små!
Grundsmet;
100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Fyllning;
3 äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk socker
2 msk kanel
Topping;
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader för varmlufts ugn, 200 grader om du har vanlig ungn
2. Börja med att vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt Smält smör, mjölk och citronskalet.
3. Blanda vetemjöl,bakpulver och salt. Blanda ner i äggsmeten.
4. Skiva äpplena ochstek dem i kanel och socker. Låt dem svalna något!
5. Använd en muffinsplåt, eventuellt muffins-formar( fast tag dubbla, det rinner över annars!) Klicka i smeten och tryck ned några äpplebitar i varje.
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 18-20 min.( eller mer om du har jätteformar!)
ca 6 STORA muffins eller 12 små!
Grundsmet;
100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Fyllning;
3 äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk socker
2 msk kanel
Topping;
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader för varmlufts ugn, 200 grader om du har vanlig ungn
2. Börja med att vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt Smält smör, mjölk och citronskalet.
3. Blanda vetemjöl,bakpulver och salt. Blanda ner i äggsmeten.
4. Skiva äpplena ochstek dem i kanel och socker. Låt dem svalna något!
5. Använd en muffinsplåt, eventuellt muffins-formar( fast tag dubbla, det rinner över annars!) Klicka i smeten och tryck ned några äpplebitar i varje.
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 18-20 min.( eller mer om du har jätteformar!)
Kommentarer
Trackback